luni, 13 decembrie 2010

Rulada cu branza

 Ingrediente:
250 g apa
125 g unt sau margarina
1 lingurita de sare
150 g faina
4 oua
2 linguri smantana
200-300 g branza (de care aveti, eu am folosit branza de burduf)
 Mod de preparare:

Se pune pe foc apa cu sare si untul. Se lasa sa dea un clocot ca sa se topeasca untul.

Se adauga faina si se amesteca energic, sa nu se face cocoloase.

Se ia de pe foc si se adauga ouale pe rand, amestecand dupa fiecare.

Se amesteca pana se omogenizeaza.

Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu faina. Se pune aluatul in tava si se niveleaza.

Se coace in cuptorul incins la 200 de grade 15 minute. Nu se deschide cuptorul in primele 10 minute.

Se scoate din cuptor omleta "infuriata", se unge cu smantana iar deasupra se rade branza.

Se ruleaza fierbinte si se mai da la cuptor inca 10 minute.


Se lasa sa se racoreasca putin iar apoi se portioneaza.

Se mananca calda sau rece (daca mai apuca sa se raceasca :)))


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 comentarii:

  1. Ia te uita ce blog am descoperit eu uitandu-ma pe retetele postate in concursul bucatarasului... din una in alta am dat peste Hanul Ancutei! :-D

    La cat mai multe retete bune!

    RăspundeţiȘtergere
  2. Flying Roo iti multumesc ca mi-ai trecut pragul. Ma bucur ca iti place blogul meu. O duminica frumoasa iti doresc!

    RăspundeţiȘtergere
  3. Anonim iti multumesc pentru aprecieri si te mai astept sa-ti treci pragul. Pupici!

    RăspundeţiȘtergere
  4. Eun am pus margarina in loc de unt si nu a iesit bine;nu am putut sa o torn in tava nu a iesit ca o crema desi am amestecat cum ai zis...

    RăspundeţiȘtergere
  5. Anonim imi pare rau ca nu ti-a iesit. Eu am facut rulada aceasta si cu margarina si mi-a iesit. Aluatul nu va curge, ca sa il poti turna. Nu am scris ca va fi ca o crema. Aluatul este ca cel pentru eclere si se pune in tava cu lingura apoi se niveleaza.
    O zi buna!

    RăspundeţiȘtergere