vineri, 10 decembrie 2010

Pui tiganesc la punga

Si pentru aceasta bunatate trebuie sa-i multumesc Nadinei. Preparata astfel carea va fi foarte frageda si gustoasa.

Ingrediente:
 
1 kg si jumatate carne de pui (pulpe, piept, aripioare)
500 ml lapte
1 capatana usturoi
sare
500 g ciuperci
1 kg cartofi
1 punga pentru cuptor
 

Pentru condimentat carnea:
sare
piper
1 lingurita boia
condimente pentru pui (optional)
100 g unt

Pentru condimentat legumele:
sare, piper
1 lingurita boia
50 g unt
putin unt pentru uns punga
 
Se spala carnea si se portioneaza (daca este nevoie) si se sareaza. Usturoiul se piseaza, se amesteca cu laptele.
Se pune carnea intr-un castron si se toarna laptele cu usturoi peste ea. Se acopera cu un capac si se lasa la frigider de pe o zi pe alta.
A doua zi se scurge carnea si laptele se arunca. Se usuca carnea cu un prosop si apoi se condimentaza cu sare, piper, boia si eventual condimente pentru pui. Se pune si untul si se amesteca bine.
Cartofii se curata si se taie cuburi. Ciupercile se curata si se taie felii. Se condimenteaza si se adauga untul si, la fel ca la carne, se amesteca bine.
Se unge punga magica cu unt se pun legumele in punga iar peste legume se aseaza carnea.
Se inchide punga cu clema inclusa, se inteapa in cateva locuri cu o scobitoare si se da la cuptor 1 ora.La final se taie punga cu un cutit pe lungime si se mai lasa 10 minute, ca sa se rumeneasca.

Se serveste cu muraturi sau mujdei de usturoi.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 comentarii: