duminică, 12 decembrie 2010

Piept de curcan cu lapte

 
Ingrediente:
 
500 g piept de curcan
500 ml lapte (eu am folosit de bivolita)
sare, piper
rozmarin
cimbru
4 catei de usturoi
3 linguri ulei de masline
1 lingurita amidon (optional)
 
 
Mod de preparare:
Se spala pieptul de curcan si se taie felii groase de un deget. Se condimenteaza cu sare si piper.

Intr-o cratita se pune uleiul si se prajeste putin carnea (pana isi schimba culoarea). Se adauga rozmarinul, cimbrul si usturoiul pisat impreuna cu laptele. Se mai lasa pe foc, sa dea un clocot.

Se da la cuptor, la foc mediu 35-40 de minute. La jumatatea timpului se intoarce carnea.

Se scoate carnea pe un platou iar sosul se mixeaxa in blender sau cu mixerul vertical. Daca este prea subtire se poate adauga 1 lingurita de amidon si se mai pune pe foc, sa dea un clocot.
Am servit cu garnitura de cartofi aurii si muraturi.

Pofta buna!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu