joi, 9 decembrie 2010

Ostropel de pui

 
Ingrediente:
 
2 pulpe de pui sau 4 pulpe inferioare
100 ml vin alb
1 cana de apa
1 ceapa mai mare
2 ardei grasi
2-3 rosii sau pasta de rosii
cimbru
1 frunza de dafin
1 capatana usturoi
sare, piper
patrunjel
2-3 linguri ulei de masline
 
 
Mod de preparare:

Se spala carnea si se pune la prajit in ulei. Se condimenteaza cu sare si piper si se lasa sa se prajeasca pe ambele parti. Se stinge cu vin si se lasa sa fiarba pana scade.

Se scoate carnea pe o farfurie iar in locul ei se pune ceapa si ardeiul taiate marunt si de lasa sa se inmoaie.

Se adauga rosiile sau pasta de rosii, cimbrul, foaia de dafin si apa. Se lasa sa dea un clocot, dupa care se adauga carnea. Se fiarbe bine si se mai adauga apa, daca este nevoie.

Cand carnea este aproape fiarta se adauga usturoiul pisat si se mai lasa sa fiarba 5 minute.
Se potriveste de sare si piper.
Noi am mancat cu mamaliguta si muraturi.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 comentarii:

  1. Felicitari din tot sufletu,ma bucur ca ti-ai deschid blog,felicitari ,eu insa imi prin inca urechile ,te pup si bafta multa

    RăspundețiȘtergere
  2. Iti multumesc Nadina. Iti urez succes cu blogul, pentru ca ia multe de oferit. Eu am avut noroc cu sotul, ca m-a ajutat sa-mi desfac urechile prinse :)))

    RăspundețiȘtergere
  3. buna ancuta fara vin nu merge reteta asta minunata? :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vinul ii da o aroma deosebita carnii, iar alcoolul se evapora in timpul fierberii, dar sigur poti renunta la vin.

      Iti multumesc pentru vizita. Duminica placuta!

      Ștergere