duminică, 12 decembrie 2010

Muschi de vitel in sos de bere

 
Ingrediente:
 
500 g muschi de vitel (4-5 felii)
2 cepe
1 morcov
1 pastarnac
500 ml bere blonda
1 cana apa
2 frunze dafin
cimbru
2 linguri bulion
1/2 lingura amidon
1 lingura mustar
patrunjel verede tocat
sare, piper
ulei
 
 
Mod de preparare:

Se spala carnea si se taie felii mai groase si se condimenteaza cu sare si piper.

Se curata ceapa si se taie marunt si se pune la calit in putin ulei pana devine sticloasa. Dupa ce s-a calit se scoate din ulei.

Se pune carnea la prajit in locul cepei si se mai adauga ulei daca este nevoie. Se lasa sa se prajeasca putin pe ambele parti.

Se toaca morcovul si pastarnacul marunt. Cand este prajita carnea se adauga ceapa calita, morcovul, pastarnacul, berea si apa. Adaugam frunzele de dafin, cimbrul si bulionul.

Lasam sa fiarba cu capac pana scade apa si carnea este fiarta. Daca mai este nevoie mai adaugam putina apa.
Dupa ce a fiert se scoate carnea si se pastreaza la cald.
Adaugam in sos amidonul dizolvat in cateva linguri de apa si mustarul. Lasam pe foc si amestecam pana se leaga sosul. Adaugam patrunjelul tocat, potrivim de sare si stingem focul.

Noi am servit cu spaghete si sos din abundenta.


Sursa cu modificari

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 comentarii:

  1. Cred ca aparatul foto e de vina, dupa culoare rosu viu nu numai ca nu e vitel dar nici macar manzat, desi sunt destule macelarii care vand manzat drept vitel si vita drept manzat !

    RăspundețiȘtergere
  2. Anonim fotografia este facuta in decembrie si nu prea aveam lumina naturala. Carnea este sigur de vitel. Nu am cumparat-o din macelarie, ci este direct de la "producator". O zi buna iti doresc!

    RăspundețiȘtergere