vineri, 10 decembrie 2010

Gulas

 
Ingrediente:
 
1 kg carne de vita
4 cepe mari
1 morcov
1 pastarnac
1 ardei rosu
1 lingurita boia de ardei
6 cartofi
1 ou
1 lingurita apa
1 lingurita ulei
faina
2 linguri pasta de ardei
bulion sau pasta de rosii
1 frunza de dafin
1 lingurita chimen
sare
piper
 
 
Se toaca ceapa marunt si se pune la calit in putin ulei. Dupa ce s-a inmuiat ceapa se adauga boiau de ardei si se amesteca putin. Se stinge cu apa (nu se lasa sa se arda boiaua)

Se adauga carnea taiata bucatele si legumele taiate marunt, sau date pe razatoare (dupa preferinte). Se pune frunza de dafin si chimenul si se lasa sa fiarba.

Cand carnea este aproape fiarta se adauga cartofii curatati si taiati cubulete.
Intre timp se fac galustele: Se bate oul cu sare si piper. Se adauga apa si uleiul si se amesteca. Se pune faina si se amesteca bine.
Se pun galustele in ciorba cu lingura ( se ia putin pe lingura, ca sa iasa galuste micute).

Se adauga si pasta de ardei si bulionul si se lasa sa fiarba. Cand galustele si cartofii au fiert se potriveste de sare si piper si se stinge focul.
In momentul servirii se mai poate adauga piper si ardei iute.


Pofta buna!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 comentarii:

  1. Super reteta si delicioasa! Multumesc din suflet pentru retetele ce-mi amintesc de vremea copilariei si de bunica. O intrebare am Ancuta, gulasul este acelasi cu papricasul (era o mancare pe care o facea bunica dar parca era cu carne de pui si galuste si ii spuea papricas)? Numai bine!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Abi ma bucur ca iti plac retetele si iti aduc aminte de copilarie.
      Referitor la intrebarea ta: gulasul nu este acelasi lucru cu papricasul. Tocmai am observat ca nu am postata reteta de papricas, desi ne place si il fac destul de des. Promit ca il voi posta curand.

      O seara frumoasa!

      Ștergere
  2. Multumesc, esti o minune :). Astept cu nerabdare si retata de papricas.

    RăspundețiȘtergere