vineri, 24 decembrie 2010

Fursecuri pentru Craciun


Ingrediente:

250 g unt
250 g zahar
2 oua
500 g faina
1/2 plic praf de copt




Mod de preparare:

Mixam bine untul moale cu zaharul, pana devine spuma. Adaugam ouale si mixam in continuare.

Amestecam faina cu praful de copt si o incorporam in aluat.
Acoperim cu folie alimetara si dam la frigider pentru o ora.
Rasturnam aluatul pe masa infainata. Daca este prea moale si se lipeste, se mai framanta cu putina faina, pana nu se mai lipeste de maini.
Intindem foaie subtire si decupam formele dorite.

Coacem in tava tapetata cu hartie, la foc mediu, 8-10 minute (pana se rumenesc putin pe margini)

Se lasa sa se raceasca iar apoi se grazureaza dupa gust. Eu am folosit glazura din 4 linguri zahar pudra si 1/2 lingura apa. Se amesteca pana devineo pasta subtirica.
Glazura maro este glazura de ciocolata (mi-a ramas de la una din prajituri):
100 g ciocolata amaruie
100 ml frisca lichida
50 g unt
Se topesc pe foc mic iar apoi se glazureaza fursecurile.
Aceasta este toata "recolta" de fursecuri
Si asa arata glazurate si "desenate" (la partea artistica stau foarte prost :))
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 comentarii:

  1. Am facut ieri aceste fursecuri, am respectat reteta si au iesit foarte bune.Pacat ca se intaresc cam repede!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca ti-au placut. Daca le pui intr-o cutie inchisa nu se intaresc asa de repede.

      O saptamana frumoasa!

      Ștergere
  2. Ce frumoase sunt! Bravo! Eu nu am asa rabdare :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Merisor. Cu rabdarea stau bine, insa imi cam lipseste timpul :D.

      O zi frumoasa!

      Ștergere