duminică, 19 decembrie 2010

Crizanteme cu gem de piersici si rabarbar

Dupa atata mancare merge si un desert. Am vazut reteta la bucataras Susu si mi-a placut foarte mult. Sper sa va placa si voua. Sunt foarte bune si aspectuoase.

Ingrediente:

600 g faina
25 g drojdie proaspata sau 7 g drojdie uscata
2 oua
100 g zahar
50 ml ulei
250 ml lapte
un praf de sare
coaja rasa de portocala
coaja rasa de lamaie
esenta de rom
esenta de vanilie
1 ou pentru uns
gem de piersici
gem de rabarbar




Mod de preparare:

Se amesteca drojdia (eu am folosit uscata) cu o lingurita de zahar si putin lapte caldut. Se dizolva bine si se lasa sa creasca.
Cernem faina intr-un castron. Punem in mijloc maiaua, ouale batute, restul de zahar, coaja rasa de lamaie si portocala si esentele. Amestecam bine.

Adaugam laptele caldut si praful de sare si framantam. Adaugam apoi treptat uleiul caldut si framantam bine pana nu se mai lipeste aluatul de mana.

Presaram faina deasupra, il acoperim si il lasam la loc caldut sa cresca pana isi dubleaza volumul.

Dupa ce aluatul a crescut formam bilute egale pe care le mai lasam cateva minute la crescut pe masa de lucru, unsa cu ulei.

Aplatizam fiecare biluta, punem o lingurita de gem (sau orice alta umplutura vrem) si strangem la gura, ca un sac.

Punem bocceluta in tava tapetata cu hartie de copt si o aplatizam putin cu mana.
Taiem raze cu un cutit uns cu ulei (eu am folosit rola de pizza) si apoi rasucim razele formate in sens invers. Va arata ca o floare.

Lasam 10 minute sa mai cresca, apoi ungem cu oul batut.
Coacem floricelele in cuptorul incins, la 180 de grade, pana se rumenesc frumos deasupra.
Se lasa apoi sa se raceasca si se servesc cu multa pofta.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 comentarii:

  1. Am facut si eu aceste crizanteme si nu prea mi.au iesit extraordinare(aspectul deasemenea gustul).eu le.m facut cu dulceata de piersici gutui visine si prune.

    RăspundețiȘtergere
  2. Anonim nu stiu de ce nu ti-au placut. Eu le consider foarte aspectuoase (dupa cum se poate vedea). Cat despre gust: fiecare cu preferintele lui.
    O zi frumoasa iti doresc!

    RăspundețiȘtergere