sâmbătă, 11 decembrie 2010

Cornuri din aluat cu iaurt, dospit la rece

O reteta foarte buna pe care am gasit-o pe blogul Laurei Laurentiu. Umplutura acestor cornuri poate varia, eu am facut varianta sarata de acesta data.

Ingrediente:
 
500 g faina
200 g unt sau margarina rece
1 ou
175 ml iart
1 lingurita sare
1 lingurita zahar (80 g zahar pentru varianta dulce)
1 lingura rasa drojdie uscata
 

Umplutura:
150 g cas
60 g cascaval
2 oua
sare

Pt uns:
1 ou batut
cascaval ras
 
Mod de preparare:
Se dizolva drojdia impreuna cu zaharul in 1-2 linguri de apa si se lasa sa stea 5-10 minute.
Se amesteca untul rece cu faina pana capata un aspect nisipos.
Se adauga oul, iaurtul si drojdia iar la final sarea. Se framanta bine, pana nu se mai lipeste de maini.
Se acopera cu folie alimentara si se da la frigider pentru 3 ore.

Intre timp pregatim umplutura astfel:
Se zdrobeste casul cu furculita (sau se da pe razatoare. Se amesteca bine cu ouale si se adauga sarea si cascavalul ras pe razatoarea cu ochiuri mici.

Dupa ce a dospit se pune aluatul pe masa infainata si se intinde o foaie cu o grosime de 5-7 mm. Se taie triunghiuri. La baza fiecarui triunghi se pune o lingurita de branza si se ruleaza de la baza spre varf..

Se pun cornurile in tava tapetata cu hartie de copt. Se ung cu ou batut si se presara cascaval ras pe razatoarea cu ochiuri mici.

Se coc in cuptorul preancalzit, 25 de minute, pana se rumenesc deasupra.
Sunt foarte bune si pufoase si se pot manca atat calde cat si reci.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu