miercuri, 8 decembrie 2010

Ciorba de curcan

Ingrediente:
1 kg carne de curcan (gat, aripi, spate sau ce aveti)
1ceapa
2 morcovi
1 radacina de patrunjel
1/2 telina nu prea mare
2 ardei grasi
bulion sau pasta de tomate
1/2 litru zeama de varza (sau bors)
2 maini taitei de casa
leustean
cimbru
sare, piper
Mod de preparare:

Se spala carnea, se portioneaza si se pune la fiert. Se spumeaza de cate ori este nevoie apoi se lasa sa fiarba trei sferturi de ora.
Legumele se taie marunt si se adauga peste carne. Se mai adauga apa daca este nevoie si se mai lasa sa fiarba.

Se adauga apoi bulionul sau pasta de tomate si zeama de varza.
Cand carnea si legumele sunt fierte se adauga taiteii si se mai lasa sa fiarba putin iar apoi se adauga cimbrul si leusteanul. Se potriveste ciorba de sare si piper si se stinge focul. Se poate sa nu mai trebuiasaca sare, zeama de varza fiind sarata.

Pofta buna!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu