joi, 2 decembrie 2010

Chec cu mere

Ingrediente: 
175 g unt moale
175 g zahar
3 oua 
175 g faina
1 praf de copt
1 lingurita scortisoara
2 mere rase
2 linguri suc de mere sau lapte
25 g migdale sau nuci taiate (optional)

Mod de preparare:
Untul si zahrul se mixeaza bine.

Se adauga ouale, pe rand, amestecand dupa fiecare.

Se adauga faina cernuta, praful de copt si scortisoara si se amesteca pana se omogenizeaza.

Merele se curata, se rad pe razatoarea cu gauri mari si se adauga in aluat impreuna cu laptele (sau sucul de mere). Se amesteca bine.

O tava de chec se unge cu unt sau se tapeteaza cu hartie de copt. Se imprastie in tava nucile tocate (optional). Se toarna aluatul in tava astefel pregatita si se coace in cuptorul incins la 170 de grade, pana se rumeneste si trece testul scobitorii.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu