marți, 14 decembrie 2010

Chec aperitiv cu verdeata

 
Ingrediente:
1 fir de praz
4 oua
200 g cascaval
300 g sunca
4 linguri faina
1 praf de copt
4 linguri ulei + 2 linguri pentru calit prazul
4 linguri iaurt
sare, piper
 
 
Mod de preparare:

Se taie prazul marunt si se caleste in 2 linguri de ulei, pana se inmoaie putin.

Separat se amesteca galbenusele cu 4 linguri de ulei. Se adauga iaurtul cascavalul ras pe razatoarea cu gauri mici, sunca taiata feliute si prazul calit. Se amesteca bine si se adauga faina si praful de copt..

Albusele se bat spuma si se incorporeaza usor in aluat.
Se pune compozitia in tava de chec unsa cu ulei si tapetata cu faina.

Se coace la foc potrivit 35-40 de minute (pana se rumeneste deasupra)
Se taie dupa ce se raceste.

Sursa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 comentarii:

  1. nu am facut niciodata asemenea checuri aperitiv, dar azi vreau sa incerc.Mersi pt reteta

    RăspundețiȘtergere
  2. Cum a fost checul? Ma bucur ca te-ai hotarat sa incerci reteta aceasta. O zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere