joi, 2 decembrie 2010

Ceafa de porc umpluta

   
Ingrediente:
2 kg ceafa de porc fara os
300 g bacon
6 cepe
1/2 cana apa
1/2 cana vin alb 
sare, piper

Se curata ceapa si se taie julien. Baconul se taie felii subtiri.
Carnea se spala si se taie felii mai groase, dar nu pana jos. In partea de jos carnea trebuie sa ramana netaiata. Se condimenteaza cu sare si piper

Se pune in tava si se umple buzunarele formate (unul cu ceapa, unul cu bacon). optional se mai pot taia  1-2 cepe care se pun in tava pe langa carne.

Se pune apa si vinul peste ceafa, se acopera cu un capac si folie de aluminiu si se lasa la frigider 12-24 de ore.
A doua zi se scoate din frigider si se da la cuptor pentru 2 ore, la foc potrivit. Dupa doua ore arata cam asa:

Se feliaza si se serveste cu garnitura si muraturi.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 comentarii:

  1. Se pune la cuptor, cu capac sau fara?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Se pune la cuptor acoperita, iar la final se descopera, pentru a se rumeni.

      Ștergere