miercuri, 8 decembrie 2010

Carne tocata in cuib de mamaliga

 
Ingrediente:
200 g malai
400 ml lapte
100 g cascaval
500 g carne de vita tocata
200 g ciuperci
2 rosii
1 ceapa
4 catei de usturoi
1 lingura pasta de ardei
putin ulei de masline
sare, piper
cimbru
unt pentru uns tava
 
 
Se pune laptele la fiert cu putina sare. Se adauga malaiul treptat si se amesteca sa nu faca cocoloase. Se fierbe mamaliga. Se ia se pe foc si se adauga cascavalul ras pe razatoarea cu ochiuri mari. Se amesteca pana se omogenizeaza.

Se unge un vas de yena cu unt si se pune mamaliga. Se tapetaeaza fundul si peretii vasului cu mamaliga.
Se taie ceapa si usturoiul marunt si se calesc in putin ulei de masline. Se adauga carnea tocata si se lasa pana isi schimba culoarea.
Rosiile se taie cubulete si se adauga peste carne. Adaugam ciupercile si pasta de ardei si se lasa sa fiarba pana scade zeama.
Se condimenteaza cu sare si piper si se presara cimbru.
Toata compozitia se pune in cuibul de mamaliga si se da la cuptor 15-20 de minute.

Se serveste calda.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu