duminică, 12 decembrie 2010

Budinca de paste cu branza si mere caramelizate

 Multumesc Nadina

Ingrediente:

1 l lapte
225 g paste stelline 24 (asa scrie pe punga)
1/2 fiola esenta de vanilie
2 oua
75 g zahar
250 g branza de vaci
coaja rasa de la o lamaie




Pt merele caramelizate:

5 linguri zahar
4 mere
scortisoara
2-3 linguri dulceata de caise

Se pune laptele la fiert cu un praf de sare. Cand fierbe se adauga pastele si se lasa sa fiarba 10-15 minute, amestecand din cand in cand. Dupa ce au fiert se adauga zaharul, esenta de vanilie si coaja de lamaie.

Se lasa sa se racoreasca.

Intre timp pregatim caramelul. Se caramelizeaza cele 5 linguri de zahar si se intind uniform in tava pregatita pentru budinca.

Merele se curata, se taie feliisi se aseaza in tava peste caramel. Se pudreaza cu scortisoara.

Se pune branza in pastele cu lapte si se amesteca bine. Adaugam si cele doua oua intregi si amestecam pana se incorporeaza.

Se pun pastele peste mere in tava si se deasupra se pune gemul (eu am avut de caise.). Nadina zicea ca e pentru a nu se usca pastele in cuptor (asa este, nu s-au uscat).

Se da la cuptor 30 de minute, la foc potrivit. Cand e gata se rastoarna usor pe un platou.

Cine are rabdare asteapata pana se raceste (noi nu prea am avut, si din acesta cauza sectiunea nu este prea frumoasa).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Un comentariu:

  1. Arata super si banuiesc ca e foarte gustoasa. O sa urmez reteta pentru copii mei. Multumesc.

    RăspundețiȘtergere